Le Roc Foucaud
placeholder
menu
Menu  

Activiteiten

Le Roc Foucaud

Op ons landgoed kunt u onder meer gebruik maken van:zwembad (7x14m), tennisbaan, trimbaan, voetbalveld, midgetgolf, trampoline, volleybalveld, basketbalveld, verlichte jeu de boules-baan en beachvollybal, klimtoren, klimboom en een eigen crosscountry-route met touwbrug. We hebben een fitnessruimte, een meditatieruimte en een mooie speelruimte voor de kleinere bezoekers met allerlei spelletjes.

Dan zijn er nog kajaks, u kunt pijl en boogschieten en nog veel meer. Uniek blijft de riviertocht die we voor u hebben uitgezet, een ware jungle-ervaring! Ook kunt u in één van onze boten een aparte kanotocht maken op de rivier de Besbre, die u vanaf onze eigen oever kunt bevaren. Het domein heeft tevens mooie visstekken.

Leest u liever een boek of wilt u heerlijk van de rust genieten, strijk dan neer op één van de vele zitjes of hangplekken op het lommerrijke landgoed van ruim 4 hectare. Er is altijd wel privacy te vinden in de Franse zon of in de schaduw van sommige bomen die meer dan 200 jaar oud zijn!

  • Huisdieren zijn toegestaan onder bepaalde voorwaarden.
  • Op de kamers en in het huis mag niet gerookt worden.
  • Er is geen lift aanwezig.
  • We wonen zelf ook op het domein, maar zie ons als goede buren.
  • We zijn het hele jaar open voor al uw activiteiten.

Wat is er in de buurt?

Plan d’eau de St. Clement / Base de Loisirs in St. Clement

Een leuk meer om te zwemmen, waterfietsen of kanoën. Er is ook een uitgezet klimparcours door de toppen van de bomen.  Goed te combineren met een bezoek aan de weekmarkt van Le Mayet de Montagne.

Routebeschrijving: Direct na de laatste winkel in Le Mayet de Montagne linksaf de geel / groene borden volgen naar het Base de Loisirs.   

Cascade de la Pisserotte in Arfeuilles

Fraaie waterval waar u zelfs in kan zwemmen. Het is ook een leuke plek ook om te picknicken.

Routebeschrijving: In Arfeuilles, 10 km van le Roc Foucaud,  de borden volgen naar de cascade (ongeveer 4 kilometer buiten het dorp).                                                                                          Vanaf de parkeerplaats ongeveer 35 minuten lopen over rotsachtig pad, net voorbij het bruggetje over de waterval.

Base de canoe / kayak in Jaligny sur Besbre

Rustig meer vooral voor kleinere kinderen geschikt om te kanoën.
Ongeveer 20 kilometer van Le Roc Foucaud

Paardrijden in de bossen

Onder leiding van de manege Centre Equestre de la Vallee Chez Moutte in Le Breuil (10 kilometer van Le Roc Foucaud) maakt u een tocht van ong. twee uur door de bossen. U kunt er ook voor kiezen om enkele dagen met paarden op stap te gaan. Onderweg slaapt u in tentjes. Enige rijervaring is verplicht, caps zijn aanwezig.

Begeleide quadtochten of crossmotortochten

U huurt een quad of crossmotor en maakt onder begeleiding een avontuurlijke tocht door de bossen en over landweggetjes, dwars door de mooie natuur van Montagne Bourbonnaise. Tochten zijn op eigen risico en u moet in het bezit zijn van een rijbewijs B. 

Les Boires des Carrrees bij Marcenat

Een prachtig natuurpad, uitgezet door oude grindgroeven en langs het water. Goed te combineren met een bezoek aan Vichy, La Cristalliere of het zwemparadijs (zie de informatie bij Vichy).

Routebeschrijving: 20 kilometer van Le Roc Foucaud, aan de doorgaande weg naar Vichy.

Pretpark / Dierentuin Le Pal

In Dompierre-sur-Besbre vindt u een pretpark met activiteiten waar zowel kleine als oudere kinderen plezier aan zullen beleven. Er rijdt een treintje door het park en er zijn veel dieren. De roofvogelshow en de zeehondenshow zijn echte aanraders.

Meer informatie: www.lepal.com
Routebeschrijving: 30 kilometer ten noorden van Le Roc Foucaud.

Brocantes / Marché de terroirs

Ieder weekend worden er in de regio brocantes georganiseerd, de typisch Franse rommelmarkten. U kijkt er uw ogen uit en kan soms iets bijzonders op de kop tikken! Of u bezoekt een marché de terroirs, marktjes met (h)eerlijke streekproducten. Folders met data en plaatsen zijn op Le Roc Foucaud aanwezig.

De Auvergne

Het gebied de Auvergne kent twee natuurparken, allebei ten zuiden van Clermont-Ferrand, uitverkoren plaatsen voor avontuur, wandelen en genieten:
Parc Naturel des Volcans d'Auvergne: www.parc-volcans-auvergne.com
Parc Naturel Régional Livradois-Forez: www.parc-livradois-forez.org
                     

Wandelen

Wandelaars worden in elk klein dorpje in de watten gelegd met kaarten en routebeschrijvingen. De volgende organisaties zijn er vooral voor wandeltochten, al dan niet met overnachting en bagagevervoer:

Allier: Guide des randonnées Allier      
Haute-Loire: www.lacroiseedeschemins.com
Rando Accueil: www.rando-accueil.com
Trektochten: www.chamina-sylva.com

Andere activiteiten

Informatie over rafting, moutainbiken, water- en wintersport vind je op: www.auvergne-tourisme.info. Kies hiervoor de Franse versie en klik op 'Sport et Loisirs' en daarna op 'Liens Utiles', een pagina vol websites met ideeën voor actieve vakanties.

Allier

Vlaggen

Le Roc Foucaud

Route De Breuil
03120 Saint Prix
Auvergne - Frankrijk

(+33) 0470-967705
en option:
(+33) 06-02196987

info@lerocfoucaud.com


Google Maps

Social Media

Copyright 2015 Le Roc Foucaud | Website by Webjem